Nieuw jasje voor familiesite

Omdat de familiesite aan een nieuw jasje toe was is het er nu van gekomen om daar wat meer tijd aan te besteden. Het begin is er dus en de tijd zal leren of dit een verbetering is en de voorgenomen vorderingen snel afkomen.
 

Onderhoud aan familiesite

Na een verstoring bij de provider waar onze familiesite gehost (ik heb er geen ander woord voor) is, zijn er problemen ontstaan die in de loop van de dag en mogelijk avond aangepakt worden. Dit kan ertoe leiden dat de site af en toe traag is of zelfs tijdelijk niet te bereiken is.
 

Veilig Internetten

Internetten kan een hele interessante en plezierige bezigheid zijn. Maar net als andere bezigheden is het de kunst dit veilig te houden. Hier volgen daartoe enkele tips/regels.
 

Storing na 24 uur verholpen.

Na een grote verstoring bij de provider van onze familiesite is de site na zo'n 24 uur gelukkig weer te bereiken. Als het goed is zijn er nu door de provider maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Het ging trouwens al 'n hele tijd goed, maar ja, met computers weet je het maar nooit. 
 

Recepten

Nieuw op de site: TussenHaakjes Recepten. Hier kun je recepten van anderen vinden en die van jezelf met ons delen.
 

Nieuwe versie Forum

Ik heb zojuist weer 'n nieuwe versie van het Forum op de site geplaatst. Je ziet nu de forum-posts ook meteen in het artikel/bericht.
 

Wijzigingen aan de site

De laatste wijzigingen aan de site: - enkele (vertaal)foutjes gecorrigeerd in het forum (nog genoeg te corrigeren en niet elk Engels woord is goed te vervangen door een Nederlands woord) - de eCARDS toegevoegd (dus als je een kaartje bent vergeten te sturen is hier een snel alternatief) - de Engelstalige knoppen van het forum vervangen door knoppen met Nederlandse teksten. - er wordt willekeurig een fotootje getoond uit het 'familie-archief' Toekomstige wijzigingen: - meer foto-albums omzetten en op de site plaatsen - de verslagen ven de familedagen publiceren - de familie-kalender weer werkend krijgen - Google-maps op de site zetten - ???  
 

Probeersel: Tutorial

Ik heb, als probeersel, zojuist een tweetal tutorials gemaakt. Een om uit te leggen hoe je je foto's, bestemd voor de site, kunt uploaden en een om uit te leggen hoe je foto's kunt verkleinen.
 

Familiekalender

Update: Met het overgaan naar een nieuwe server waren er probleempjes ontstaan met de Familie-kalender. De kalender wilde niet werken op de nieuwe server. Maar... met de hulp van de hosting provider (Xynta) en de helpdesk van ionCube heb ik de kalender weer werkend op de site staan.
 

Update van het Forum

Ik heb zojuist het forum geupdate naar een nieuwere versie. Wat de verschillen zijn leg ik nog wel een keer uit.
 

Eerst registreren en inloggen

Om van alle mogelijkheden van deze site gebruik te maken dien je eerst te registreren en dan in te loggen. Het Forum en de categorien Reisverhalen en Familie-aangelegenheden zijn (voorlopig) alleen toegankelijk voor geregistreerden. Om bijv. in het forum te komen dien je je dus eerst (eenmalig) te registreren. Daarna kun je (automatisch) inloggen.