Moederdag 2013

moederdag 2013Moederdag 2013 te Harderwijk. Het plan was te gaan picknicken halverwege de fietstocht. Een dag van tevoren begonnen enkelen onder ons zich al wat zorgen te maken dat het voorspelde regenachtige weer mogelijk roet in het eten zo strooien en het fietsen niet door kon gaan. Enkelen hoopten juist dat de voorspelde regen inderdaad het fietsen kon voorkomen;-).

De voorstanders waren positief over de weerverwachtingen, 'het gaat vast droog op tijd worden'. De niet zo voorstanders stuurde via whatsapp de dreigende weerberichten vol met regenbui- en paraplu-icons. Ook de actuele weersvooruitzichten in Kuta werden in de 'strijd' gegooid.

Om tien uur in de ochtend werd het plan toch maar bijgesteld. Eerst verzamelen bij Jose om daar te picknicken en kunnen we  als het weer toch meevalt alsnog gaan fietsen of anders een stukje wandelen.

moederdag 2013 0004Rond 11 uur zag de 'picknick tafel' er zo uit. Inderdaad, niet alles kon op de tafel uitgestald worden. Straks maar doen en we wat plekken leeg hebben gegeten;-)

De voorspelde regen bleef weg. Toch maar even een rondje fietsen... 'Jippie' en 'shit' waren zo de uiteenlopende gedachten...

Rond een uur of een ging de 'bende' toch vrolijk op pad met veel bekijks trekkend met zo'n colonne ongeregeld over de weg.

De route ging via de zandverstuiving richting Hulshorst via de paralellweg en daarna via de Woudstee weer terug naar de Vanenburgerhout. Ongeveer halverwege een snoep-pauze en kon de jeugd de zandverstuiving op rennen en de bomen in klimmen. De 'minder jeugdigen' konden juist weer wat bijkomen van deze niet-alledaagse inspanning. Sommigen draaiden echter met gemak de pedalen rond alsof ze elektrisch aangedreven werden;-)

Een pitstop werd gehouden bij de Woudstee en kon er weer wat extra moed gedronken worden voor de laatste loodjes met behoorlijk wat tegenwind. En zo kwamen we na ruim 22 kilometer weer bij elkaar voor deel twee van de picknick.

Zoals te verwachten viel gingen de tientallen broodjes, balletjes gehakt, sauzijzenbroodjes, sponscake, de makreel, zalm, garnalen, soepjes enz. enz. toch niet op en hebben de eenden in de buurt weer luxe broodjes op het menu staan.

Er werden weer volop herinneringen opgehaald en werd er regelmatig een lach-traantje weggepinkt.

Al met al weer een hele gezellige moederdag met veel lol onder elkaar. Iedereen bedankt voor weer een spontane en gezellige moederdag. Volgend jaar vast weer in de herhaling. Ik schat in dat er dan 'n aantal elektrische fietsen bij zijn gekomen. Toch wel handig, las ik net in de folder ;-)

moederdag 2013 0001moederdag 2013 0002moederdag 2013 0003moederdag 2013 0005moederdag 2013 0007moederdag 2013 0008moederdag 2013 0009moederdag 2013 0010moederdag 2013 0006

 

 

 

Inlogformulier